Životopis

Igor Dlačić rođen je 1975. godine u Zagrebu gdje je završio svoje redovno školovanje. Diplomirao je 2001. godine na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Svoju pravnu karijeru započeo je u Strasbourgu u Parlamentu Vijeća Europe, gdje je dobio posebnu preporuku za rad na povjerenim poslovima.

Igor Dlačić se 2001. godine zapošljava kao odvjetnički vježbenik u Odvjetničkom društvu Vedriš & Partneri u Zagrebu, u kojem nakon položenog pravosudnog ispita nastavlja raditi kao odvjetnik. Težište njegovog rada je pružanje pravne pomoći strankama u međunarodnom okruženju te intenzivan rad na stranim jezicima. Odvjetnik radi i sa privatnim osobama na različitim predmetima prilikom čega i stječe raznoliko pravno iskustvo.

Praktičnu specijalizaciju s područja intelektualnog prava imao je 2004. godine u Patentnom uredu von Füner, Ebbinghaus, Finck und Hano u Münchenu, u Njemačkoj, gdje je stekao i dodatna znanja.

Odvjetnik Igor Dlačić je u lipnju 2006. godine postao partner u Odvjetničkom društvu Vedriš & Partneri gdje je radio do rujna 2013. godine, nakon čega odlučuje samostalno nastaviti svoju profesionalnu karijeru.

Sudjelovao je i nadalje sudjeluje na brojim konferencijama i usavršavanjima s područja nekretnina, intelektualnog vlasništva, distribucije i franchisinga (International Distribution Institute-a), zaštite osobnih podataka i prava „novih“ tehnologija.

Odvjetnik je stalni sudski tumač za njemački i engleski jezik te je usvojio osnove francuskog jezika (B2).

Posebno usku i razvijenu suradnju odvjetnik ima sa odvjetničkim uredom „Kanzlei Tapalovic München“, a time strankama omogućava i odgovarajuću pravnu zaštitu i u zemljama njemačkog govornog područja.

Odvjetnik također ima vrlo razvijenu međunarodnu suradnju u području intelektualnog vlasništva s određenim europskim uredima specijaliziranim za intelektualno vlasništvo.

Odvjetnik pravnu pomoć pruža usmeno i pismeno, također na njemačkom i engleskom jeziku. (Sva mišljenja i informacije pruženi telefonski pravno su neobvezujući dok se ne potvrde pismeno.)